Η σεμαγλουτίδη (φαρμακευτικό προϊόν της εταιρείας Νovonordisc), σε αδρές γραμμές είναι η συνθετική εκδοχή μιας φυσικής ορμόνης (GLP-1) η οποία δρα στα κέντρα όρεξης στον εγκέφαλο και στο έντερο παράγοντας το αίσθημα του κορεσμού και κάνοντας πιο αργή την κένωση του πεπτικού σωλήνα. Με τον τρόπο αυτό, ο ασθενής αισθάνεται χορτασμένος πιο γρήγορα και για πιο πολλή ώρα γεγονός που τον βοηθά να περιορίζει τη λήψη τροφής συμβάλλοντας στη μείωση βάρους. Μέχρι τώρα, όλα τα φαρμακευτικά μέσα που μπορούσαν να μειώσουν το βάρος στους παχύσαρκους ή υπέρβαρους ασθενείς είχαν ανεπιθύμητες επιδράσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα και για αυτό ποτέ δεν αποζημιώθηκε η χρήση τους από κανέναν ασφαλιστικό οργανισμό.

Η κατάσταση αυτή διαφοροποιείται πλέον με την έλευση της σεμαγλουτίδης, που μέχρι τώρα είχε δείξει την αποτελεσματικότητά της στη μείωση του σωματικού βάρους και στη γλυκαιμική ρύθμιση σε διαβητικούς ασθενείς. Η μελέτη SELECT ξεκίνησε το 2018, πραγματοποιήθηκε σε 41 χώρες και συμμετείχαν περισσότεροι από 17.000 ενήλικες ηλικίας 45 ετών που ήταν παχύσαρκοι ή υπέρβαροι με προηγούμενο ιστορικό αθηροσκληρωτικής νόσου, προηγούμενου εμφράγματος ή εγκεφαλικού επεισοδίου ενώ δεν είχαν ιστορικό διαβήτη. Εξετάστηκε η υποδόρια ενέσιμη σεμαγλουτίδη μια φορά την εβδομάδα σε δόση 2,4 mg σε σύγκριση με εικονικό φάρμακο. Διαπιστώθηκε σημαντική μείωση του συνδυασμένου τελικού σημείου της μελέτης (καρδιαγγειακός θάνατος, μη θανατηφόρο έμφραγμα ή αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο) κατά 20% στα άτομα που έλαβαν τη θεραπεία σε σχέση με την ομάδα ελέγχου. Επιπλέον, το φάρμακο μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη σε άτομα με προ-διαβήτη, ενώ παρατηρήθηκε και μείωση του σωματικού βάρους κατά 9,3% συγκριτικά με το 1% της ομάδας που λάμβανε το εικονικό φάρμακο.

Η εισαγωγή αυτής της κατηγορίας των φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας, των GLP-1 αγωνιστών, ξεκίνησε το 2014 με την έγκριση από τον FDA της λιραγλουτίδης που χορηγούνταν υποδορίως μία φορά την ημέρα  αποδεικνύοντας αρχικά την ασφάλεια των φαρμάκων αυτών και θέτοντας τις βάσεις για τις επερχόμενες μελέτες για την αποτελεσματικότητά τους στην καρδιαγγειακή προστασία. Πλέον, τα σημαντικά κλινικά οφέλη της σεμαγλουτίδης δεν περιορίζονται μόνο στη βελτίωση της παχυσαρκίας και του διαβήτη αλλά έχουν άμεσο αντίκτυπο στη μείωση του  καρδιαγγειακού κινδύνου.

Σχετικά Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα