Κυκλοφορεί από τον Αύγουστο του 2016 το νέο βιβλίο του Κ. Τσιούφη (κύριος συγγραφέας) με τίτλο “Interventional Therapies for Secondary and Essential Hypertension(Επεμβατικές Θεραπείες στη Δευτερεύουσα και Ιδιοπαθή Υπέρταση). Το βιβλίο κυκλοφορεί από τον Αμερικάνικο Εκδοτικό Οίκο Springer.

Στόχος του βιβλίου είναι να αναδείξει τη σημασία των επεμβατικών θεραπειών στις διάφορες μορφές της δευτεροπαθούς Υπέρτασης και να περιγράψει τη δυνατότητα αυτών των τεχνικών στην αντιμετώπιση ανεκπλήρωτων αναγκών στη μη-ελεγχόμενη ιδιοπαθή υπέρταση. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται επεμβάσεις που καλύπτουν όλο το εύρος των σχετικών καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων παθολογικών ευρημάτων υπεύθυνων για δευτεροπαθή υπέρταση, όπως τη νεφρική αρτηριακή στένωση, την απόφραξη της αορτής και τους όγκους των επινεφριδίων. Κάθε περίπτωση ενισχύεται από τις πλέον σύγχρονες πληροφορίες για τις ενδείξεις, πτυχές των επεμβάσεων και τη μετέπειτα παρακολούθηση των ασθενών (follow-up).

Γίνεται, επίσης, ιδιαίτερη μνεία στα τελευταία δεδομένα που αφορούν την επεμβατική μεταβολή του νευρικού τόνου, όπως τη συμπαθητική απονεύρωση του νεφρού και τη διέγερση των τασεοϋποδοχέων.

Το κείμενο συνοδεύεται από βοηθητικά διαγράμματα και αλγορίθμους θεραπείας. Tέτοιας φύσεως αναλυτικός κλινικός οδηγός δεν υπάρχει σήμερα στην βιβλιογραφία. Το βιβλίο απευθύνεται σε ιατρούς που παρακολουθούν υπερτασικούς ασθενείς, ερευνητές που μελετούν τη διαχείριση της προχωρημένης υπέρτασης, καθώς και σε φοιτητές των καρδιαγγειακών μαθημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο, πατήστε εδώ.

book_interventional-therapies-for-secondary-and-essential-hypertension_ktphotocrop

book_interventional-therapies-for-secondary-and-essential-hypertension_cover